Antena 3 CNN Externe Mai mulţi creştini furioşi au incendiat un bărbat, crezând că acesta este musulman, într-un act de răzbunare

Mai mulţi creştini furioşi au incendiat un bărbat, crezând că acesta este musulman, într-un act de răzbunare

O mulţime de creştini, furioşi după un atentat sinucigaş care a vizat o biserică catolică, duminică, la Kaduna, în nordul Nigeriei, a ars de viu un bărbat crezând că este musulman, într-o aparentă răzbunare, a constatat un jurnalist al AFP.

Mai mulţi creştini furioşi au incendiat un bărbat, crezând că acesta este musulman, într-un act de răzbunare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2012   •   17:29

Înarmaţi cu macete şi bastoane, tinerii creştini au ieşit pe străzi la Kaduna, atacând persoane ce putea fi de religie musulmană, furia lor fiind determinată de atacurile repetate împotriva bisericilor din ultimele luni, a constatat un jurnalist al AFP.

Atacatorii au lovit un bărbat aflat pe motocicletă, după care i-au luat vehiculul, l-au aruncat asupra lui şi l-au stropit cu benzină, a constatat jurnalistul AFP. Un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie a confirmat moartea acesuia, adăugând că echipele sale nu l-au putut salva deoarece agresorii erau prea violenţi.

"Până în prezent, avem opt morţi şi 145 de răniţi în urma exploziei care a vizat biserica" Sfânta Rita, a declarat Musa Ilallah, coordonatorul regional al Agenţiei naţionale de ajutor în situaţii de urgenţă, fără a face alte precizări. El a declarat totuşi că atentatorul sinucigaş se numără printre morţi.

"Mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital", a adăugat el.

Anterior, purtătorul de cuvânt al serviciilor de intervenţie nigeriene au declarat că un kamikaze a încercat să intre cu maşina-capcană într-o biserică în timpul slujbei, dar că ar fi lovit de o barieră.

Martorii oculari au declarat la rândul lor că bărbatul şi-a continuat drumul către biserică după ce s-a lovit de zidul acesteia.

Nigerienii şi-au exprimat exasperarea în faţa incapacităţii forţelor de poliţie de a controla atacurile comise de gruparea Boko Haram şi au avertizat că vor fi mai multe represalii dacă violenţele vor continua.

Mai mulţi lideri ai bisericii evanghelice au declarat că creştinii vor fi obligaţi să se apere singuri dacă nu se face nimic pentru a se pune capăt atacurilor sângeroase.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close