Antena 3 CNN Externe Mai mulţi membri ai Crucii Roşii, ARESTAŢI la Doneţk, au fost eliberaţi

Mai mulţi membri ai Crucii Roşii, ARESTAŢI la Doneţk, au fost eliberaţi

Mai mulţi membri ai Crucii Roşii, ARESTAŢI la Doneţk, au fost eliberaţi
Sursa foto: Foto: kyivpost.com
10 Mai 2014   •   10:34
Membri ai Crucii Roşii suspectaţi de spionaj au fost arestaţi vineri seara la Doneţk, un bastion prorus în estul Ucrainei, şi eliberaţi sâmbătă dimineaţă, conform Vocea Rusiei şi agenţiei Itar-Tass. 
 
"Au fost eliberaţi în această dimineaţă, nu au fost luaţi ostatici, au fost verificaţi", a explicat un reprezentant al Crucii Roşii.
 
"Au fost arestaţi vineri. Îi suspectăm că practică spionajul şi verificăm, în prezent, aceste acuzaţii", a declarat adjunctul purtătorului de cuvânt al "republicii" autoproclamate de către proruşi la Doneţk, Kiril Rudenko.
Potrivit site-ului local de ştiri Novosti Donbassa, şapte persoane au fost arestate.
Mai mulţi jurnalişti occidentali au fost interpelaţi şi reţinuţi mai mult sau mai puţin timp în estul Ucrainei de către grupări înarmate proruse, sub acuzaţia de spionaj.
Jurnalistul american Simon Ostrovski de la site-ul Vice News a fost reţinut timp de trei zile, luna trecută, la Slaviansk, în apropiere de Doneţk, de către forţe proruse.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), cu sediul la Geneva, a anunţat săptămâna aceasta că şi-a consolidat prezenţa în mai multe oraşe din Ucraina în care au avut loc tulburări, inclusiv la Doneţk.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close