Antena 3 CNN Externe Mai mulți răniți în Franța, în urma unui cutremur

Mai mulți răniți în Franța, în urma unui cutremur

Mai mulți răniți în Franța, în urma unui cutremur
11 Noi 2019   •   16:35

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, în urma unui seism cu magnitudinea 5,4, produs luni la prânz în sud-estul Franţei, în apropiere de Montelimar, potrivit responsabililor din prefecturile departamentelor afectate, informează AFP.

La Montelimar, o persoană a fost grav rănită în urma prăbuşirii unei schele. A fost transportată de urgenţă la spital, a precizat prefectura departamentului Drome. Pe de altă parte, prefectul din Ardčche, un departament vecin, a menţionat, într-un mesaj publicat pe Twitter, că trei persoane au fost rănite uşor.

Cutremurul a fost resimţit pe un teritoriu vast din sud-estul ţării, de la Lyon până la Montpellier (sud), dar se pare că pagubele sunt reduse, potrivit informaţiilor de până la această oră.

"Mă sprijineam de cuptorul pentru pâine al mamei când am simţit că începe să tremure. Dulapul unei cliente s-a clătinat şi toată vesela s-a spart", a precizat Victoria Brielle, o locuitoare din Privas.

"Câinele a lătrat înainte de seism", a povestit pentru AFP Didier Lévy, care locuieşte într-un castel din secolul al XV-lea din Lamotte-du-Rhône. "Este pentru prima dată când văd asta, am simţit cutremurul, deşi pereţii au un metru grosime", a adăugat acesta. La câteva minute după seism, "candelabrele se mişcau în continuare", a mai precizat el.

După cutremur, pompierii din departamentul Vaucluse au primit "circa 50 de apeluri", a precizat un purtător de cuvânt pentru AFP. "Cetăţenii au sunat ca să ne spună că au simţit un cutremur, fără ca acest lucru să necesite vreo intervenţie din partea noastră", a mai precizat acesta.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close