Antena 3 CNN Externe Mai mulţi români, prinşi în mijlocul unui taifun din Filipine

Mai mulţi români, prinşi în mijlocul unui taifun din Filipine

Mai mulţi români, prinşi în mijlocul unui taifun din Filipine
19 Oct 2010   •   20:44

Pe noi doar ne plouă, pe alţii îi ia taifunul. Un vânt năprasnic de 260 de kilometri pe oră a lovit în Filipine. Mai mulţi români au fost prinşi chiar în mijlocul furtunii, pe un şantier naval. Ei au scăpat miraculos. Alţi 10 filipinezi au fost luaţi cu tot cu case.

În doar câteva clipe, construcţia a fost doborâtă precum o colibă de carton. Câţiva români, angajaţi ai unui şantier naval din nordul ţării au fost la un pas de a fi luaţi de taifun. Împreună cu ei, mii de filipinezi.

Viaţa a aproape 100 de români a fost în pericol. Din fericire, atât ei, cât şi miile de muncitori de pe şantier au scăpat cu bine. N-au fost la fel de norocoşi şi localnicii din nordul ţării, puternic lovit de urgie.

Vântul a atins incredibila viteză de 260 de kilometri la oră. A pus la pâmânt stâlpii de înaltă tensiune, a luat acoperişurile caselor, iar apele au înghiţit sate întregi.

Taifunul Megi a lăsat în urmă zece morţi în Filipine şi se îndreaptă acum spre China. Aici, autorităţile au dat alarma. 140.000 de oameni din 15 oraşe din Insulele Hainan au fost deja evacuaţi.



 
 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close