Antena 3 CNN Externe Mai mulţi romi din România au primit pedepse de până la opt ani de închisoare. Şi-au obligat copiii să fure portofele pe străzile Parisului

Mai mulţi romi din România au primit pedepse de până la opt ani de închisoare. Şi-au obligat copiii să fure portofele pe străzile Parisului

Mai mulţi romi din România au primit pedepse de până la opt ani de închisoare. Şi-au obligat copiii să fure portofele pe străzile Parisului
de S.T.    |    05 Iul 2014   •   18:59

Pedepse de până la opt ani de închisoare au fost pronunţate vineri, la Paris, pentru etnici romi din România care au fost găsiţi vinovaţi că şi-au obligat copiii să fure telefoane mobile şi portofele pe străzile capitalei franceze.

Au primit pedepse şi cei care au organizat vânzarea bunurilor furate, tribunalul pronunţând împotriva lor pedepse de până la şase ani de închisoare şi o amendă în valoare de 30.000 de euro pentru cei găsiţi vinovaţi de tăinuire, relatează AFP.

Tribunalul corecţional a judecat în total 20 de români şi trei marocani, acuzaţi de procuror că "au trecut la un stadiu aproape industrial al exploatării copiilor lor".

Românii, care trăiau în tabere din nordul Parisului, au fost judecaţi pentru că au trimis, în perioada 2011-2012, aproximativ 40 dintre rudele lor, cu vârste cuprinse între nouă şi 17 ani, să fure la Paris şi la periferia pariziană.

Fiecare minor era obligat să aducă unul-două portofele pe zi sau două-trei telefoane mobile.

Banii obţinuţi de pe urma acestei activităţi erau folosiţi pentru ştergerea unor datorii la jocuri în Franţa sau erau trimişi membrilor familiilor, în România, pentru construirea sau renovarea unor case.

Pedepsele cele mai dure, de şapte şi de opt ani de închisoare, au fost pronunţate împotriva celor care au recurs la violenţă contra minorilor.

Aproape toate pedepsele au fost însoţite de o interdicţie definitivă de intrare pe teritoriul francez.

×
Subiecte în articol: furt paris inchisoare Franta
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close