Antena 3 CNN Externe Mai mulţi studenţi finlandezi, nemulţumiţi de valoarea alocaţiei, au pătruns în sediul Guvernului

Mai mulţi studenţi finlandezi, nemulţumiţi de valoarea alocaţiei, au pătruns în sediul Guvernului

Mai mulţi studenţi finlandezi, nemulţumiţi de valoarea alocaţiei, au pătruns în sediul Guvernului
Sursa foto: Foto: esib.org
20 Aug 2010   •   23:55

Un grup de studenţi finlandezi a pătruns vineri în sediul Guvernului, la Helsinki, pentru a protesta faţă de nivelul insuficient, în opinia lor, al alocaţiilor care le-au fost acordate în cadrul bugetului pentru 2011, prezentat joi, a anunţat poliţia, citată de AFP.

Dintre cei aproximativ 20 de studenţi care au pătruns în sediul Guvernului, 14 au fost arestaţi şi vor fi amendaţi pentru tulburarea ordinii publice. Restul studenţilor au fugit, a precizat poliţia.

Forţele de ordine au intervenit la timp pentru a împiedica manifestanţii să întrerupă o şedinţă.

Studenţii denunţă faptul că alocaţia pe care o primesc nu este indexată, contrar faţă de alte ajutoare sociale, ca ajutoarele pentru familie sau de maternitate, a declarat sindicatul studenţilor, SYL.

Ultima creştere a valorii alocaţiei pentru studenţi datează din 2007, după 15 ani de stagnare. Studenţii apreciază că valoarea reală actuală a acesteia este inferioară nivelului alocaţiei din 1992.

Potrivit SYL, studenţii finlandezi primesc din partea statului, lunar, suma 289 de euro, brut, plus o alocaţie maximă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, în valoare de 201,60 de euro pe lună.

O mică parte dintre studenţi a recurs, de asemenea, la un împrumut destinat studenţilor, care nu depăşeşte suma de 300 de euro pe lună, precizează SYL.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studenti Finlanda alocatie guvern Politie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close