Antena 3 Externe Mai puţine permise de muncă în Olanda, pentru români şi bulgari

Mai puţine permise de muncă în Olanda, pentru români şi bulgari

de Antena3.ro    |    11 Apr 2011   •   22:47
Mai puţine permise de muncă în Olanda, pentru români şi bulgari
Sursa foto: Foto: visasforindians.com

Românii, bulgarii şi cetăţenii din afara Uniunii Europene vor mai primi permise de muncă doar în cazuri excepţionale, potrivit propunerii ministrului pentru Afaceri Sociale, Henk Kamp, informează Mediafax. Totodată, acesta vrea un sistem prin care Guvernul să devină mai restrictiv.

Kamp a propus ca angajatorii să recurgă mai mult la şomerii olandezi, pentru ca aceştia să accepte să lucreze şi abia în ultimă instanţă să apeleze la lucrători din alte ţări, în special din afara UE, aşa cum sunt văzute şi România sau Bulgaria, pentru care piaţa de muncă olandeză a rămas încă închisă, deşi acestea sunt membre ale Uniunii din 2007.

"Nu ştiu de ce ar trebui să îi primim. Mai întâi, contribuie la creşterea şomajului în Olanda, iar apoi ar trebui să privim în cadrul UE, şi apoi în afara Uniunii", a declarat Kamp.

Aproximativ 160.000 de persoane din Europa Centrală şi de Est au venit să lucreze în Olanda din 2004, de la extinderea UE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close