Antena 3 Externe Maia Sandu a dizolvat Parlamentul Moldovei. Urmează alegeri anticipate pe 11 iulie

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul Moldovei. Urmează alegeri anticipate pe 11 iulie

de Gabriel Dano    |    28 Apr 2021   •   19:12
Maia Sandu a dizolvat Parlamentul Moldovei. Urmează alegeri anticipate pe 11 iulie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, miercuri, că a semnat decretul pentru dizolvarea Parlamentului. În plus, a fost stabilită și data alegerilor anticipate, mai exact pe 11 iulie.

„Prin acestă decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile Dvs. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat președintele Maia Sandu.

Maia Sandu mizează apoi pe un guvern "responsabil", bazat pe o majoritate parlamentară stabilă.

„Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele necesare pentru pregătireași desfășurarea alegerilor”, a mai spus Maia Sandu, potrivit g4media.ro.

Decizia Maiei Sandu vine la scurt timp după ce Curtea Constituțională a Republicii Modova a decis că starea de urgență a fost introdusă ilegal de către Parlamentul dominat de socialiștii lui Igor Dodon.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close