Antena 3 CNN Externe Maia Sandu, după atacul de pe Aeroportul din Chișinău: "Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită"

Maia Sandu, după atacul de pe Aeroportul din Chișinău: "Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită"

Alertă pe Aeroportul Chişinău, unde s-au tras mai multe focuri de armă şi două persoane au murit. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate şi spune că instituțiile statului sunt în alertă sporită.

Maia Sandu, după atacul de pe Aeroportul din Chișinău: "Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   19:06

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", este mesajul transmis de Maia Sandu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Alertă pe Aeroportul Chişinău. Un bărbat din Rusia a împuşcat mortal două persoane

Mai multe împușcături au avut loc vineri, în jurul orei 17:00, la Aeroportul Internațional Chișinău.

Focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia, surse citate de pulsmedia.md arătând că este vorba de un cetățean rus, posibil mercenar din cadrul Wagner.

Atacatorul a fost reținut.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu aeroport Chisinau
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close