Antena 3 CNN Externe Maia Sandu, nominalizată pentru titlul de “Femeia anului 2022” de Financial Times: "Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari"

Maia Sandu, nominalizată pentru titlul de “Femeia anului 2022” de Financial Times: "Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari"

Cititorii ziarului Financial Times au nominalizat-o pe Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, la categoria “Femeia anului 2022”.

Maia Sandu, nominalizată pentru titlul de “Femeia anului 2022” de Financial Times: "Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Cojoianu    |    09 Dec 2022   •   16:03

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa.

Influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele..”, se arată în descriere, potrivit TVR Moldova.

Anterior, aflată într-o vizită de lucru în SUA, Maia Sandu a primit distincția “Madeleine K. Albright”, acordată de Institutul Național pentru Democrație (NDI).

De asemenea, şi preşedintele ucrainian Volodomir Zelenski şi alţi lideri europeni au fost premiaţi "pentru eforturile lor de a promova şi proteja democraţia în ţările lor, regiunea lor şi nu numai".

 

 

 

×
Subiecte în articol: Maia Sandu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close