Antena 3 CNN Externe Maia Sandu: Sper că Iohannis și societatea românească se vor opune distrugerii statului de drept

Maia Sandu: Sper că Iohannis și societatea românească se vor opune distrugerii statului de drept

Maia Sandu: Sper că Iohannis și societatea românească se vor opune distrugerii statului de drept
01 Feb 2017   •   15:29

Şefa pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, şi-a exprimat miercuri încrederea că preşedintele României, Klaus Iohannis, şi întreaga societate românească "se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept", ca reacţie la Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi de guvernul condus de Sorin Grindeanu privind codurile penale.

"România a fost şi mai rămâne un model de democraţie, de combatere a corupţiei şi de respectare a statului de drept. Ne păstrăm încrederea că românii demni, cu caracter şi luciditate, că partidele responsabile şi societatea civilă nu vor permite deraparea de la democraţie şi valorile europene", a postat Maia Sandu pe contul său personal de pe reţeaua de socializare Facebook.

Fosta candidată la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova a mai spus că "este grav şi dezamăgitor pentru cetăţenii oneşti ca cei care comit fărădelegi să fie scutiţi de pedeapsă, ca delincvenţii să primească indulgenţe pe criterii politice, dar şi mai grav este când un sistem anticorupţie construit cu migală şi sacrificii timp de 10 ani riscă să fie distrus într-o singură noapte".

"Noi, cei din Republica Moldova, am sperat să preluăm modelele de combatere a corupţiei care au avut succes în România. Din păcate, observăm că se produce un efect invers: cei din România preiau modelele moldoveneşti de acoperire a fraudelor împotriva cetăţenilor şi de protejare a corupţilor şi hoţilor", a apreciat Maia Sandu.

"Păstrăm încrederea că preşedintele Iohannis şi întreaga societate românească se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept", a adăugat ea.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close