Antena 3 CNN Externe Maia Sandu cere introducerea stării de urgenţă în Moldova

Maia Sandu cere introducerea stării de urgenţă în Moldova

Guvernul Republicii Moldova face apel la parlamentul ţării pentru a introduce starea de urgenţă în ţară în legătură cu situaţia din Ucraina, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Maia Sandu cere introducerea stării de urgenţă în Moldova
Sursa foto: Hepta.ro
de Evghenia Kironaki    |    24 Feb 2022   •   11:42

„Rusia a comis o încălcare gravă a dreptului internațional”, a spus Maia Sandu. O comisie de urgență se va întruni în R. Moldova pentru a elabora măsuri de gestionare a crizei. Unitățile de poliție vor patrula într-un mod îmbunătățit pentru a preveni provocările, a adăugat Sandu. Ea le-a cerut cetățenilor moldoveni care se află în Ucraina să se întoarcă acasă de urgență.

„Toate punctele de control de la granița moldo-ucraineană funcționează, acolo au fost delegate unități suplimentare pentru a simplifica intrarea în Moldova.

În această dimineață, mai multe curse ucrainene au aterizat la Chișinău. Vom acorda asistență tuturor celor care au nevoie. Vom ajuta și refugiații. „Moldova este pregătită să primească câteva zeci de mii de oameni din Ucraina. Există diferite scenarii în cazul creșterii numărului de refugiați”, a spus Sandu.

Ea a cerut cetățenilor să dea dovadă de toleranță și calm, subliniind că „toate instituțiile statului vor funcționa în alertă maximă”. Anterior, serviciul de presă al Districtului Militar de Vest al Rusiei a raportat că unități de pușcă motorizată de menținere a păcii se antrenează în Transnistria.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close