Antena 3 CNN Externe Mailat din Anglia: un român a violat o tânără pentru a învăţa engleza în închisoare şi a sta alături de fratele său

Mailat din Anglia: un român a violat o tânără pentru a învăţa engleza în închisoare şi a sta alături de fratele său

Mailat din Anglia: un român a violat o tânără pentru a învăţa engleza în închisoare şi a sta alături de fratele său
Sursa foto: ali majlat
21 Ian 2009   •   07:13

Un imigrant român din Anglia a violat o tânără într-o staţie de tren cu scopul de fi trimis la închisoare pentru un pat, mâncare şi lecţii de engleză la aceeaşi unitate de detenţie ca şi fratele său.
Alin Mailat (Ali Majlat conform presei din Anglia), care are un şir lung de condamnări în România şi în Marea Britanie, a lovit-o pe tânăra de 21 de ani şi a târât-o într-o staţie de tren, pe când aştepta un mijloc de transport spre casă, scrie Daily Mail.
Ea a reuşit să scape pentru scurt timp, dar a fost prinsă din nou, atacul fiind suprins de camerele TV din staţia Wakefield Kirkgate din West Yorkshire. În cele din urmă i-a furat telefonul mobil, poşeta şi brăţara şi a fugit.
Cinci zile mai târziu, când a fost prins, şi-a recunoscut vinovăţia şi a pretins că a făcut toate acestea pentru a ajunge la închisoare.
?Când eram în staţie, m-am gândit că ar trebui să o violez pe acea fată pentru a avea un loc unde să dorm şi să învăţ engleza?, declara acesta, luni, în faţa tribunalului din Leeds, unde este judecat pentru viol şi tâlhărie.
De altfel, judecătoarea Alistair McCallum i-a cerut inculpatului să repete ce a spus deoarece nu îi venea să creadă. Cu câteva ore înainte de atac, Mailat a încercat să îşi viziteze fratele în închisoarea Wakefield, unde acesta ispăşeşte o pedeapsă pentru viol şi tentativă de omor, dar a fost refuzat deoarece nu avea toate actele necesare.
Bărbatul de 35 de ani a declarat ulterior poliţiştilor că a violat tânăra în speranţa că va ajunge la aceeaşi închisoare cu fratele său.
?Tot ce părea că îşi doreşte era să ajungă în aceeaşi închisoare cu fratele. Când i s-a spus că va fi deportat în România, după pronunţarea sentinţei, părea îngrozit. Nu vrea să se întoarcă în ţară. Doreşte doar să rămână într-o închisoare britanică?, declara un poliţist.
Mailat a ajuns în Marea Britanie la scurt timp după ce a fost eliberat dintr-o închisoare din România, în luna iunie, unde a fost condamnat pentru furt. În septembrie a fost închis două luni la Londra pentru acelaşi delict.
Violul s-a produs pe 12 octombrie, după care Mailat a plecat spre Londra, unde a şi fost găsit la un centru pentru oamenii străzii, el folosind în continuare telefonul victimei.
Cazul a început deja să provoace vâlvă în Marea Britanie. Judecătoarea a cerut să ştie care sunt condiţiile pentru a opri asemenea persoane să intre în ţară. De asemenea a declarat că se gândeşte la acordarea unui verdict de închisoare pe viaţă. El a cerut procurorilor să studieze antecendentele lui Mailat din România, înainte de ultimul termen, pe 6 aprilie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close