Antena 3 CNN Externe Majoritatea grecilor îşi doresc un acord cu creditorii și țara lor să rămână în UE

Majoritatea grecilor îşi doresc un acord cu creditorii și țara lor să rămână în UE

Majoritatea grecilor îşi doresc un acord cu creditorii și țara lor să rămână în UE
26 Apr 2015   •   15:39

În marea lor majoritate, grecii doresc ca autoritățile de la Atena să ajungă la un acord cu creditorii țării, Grecia să rămână în Uniunea Europeană, păstrând și moneda comună, euro, și, deși speranțele în guvernul lui Alexis Tsipras s-au mai redus, partidul aflat la guvernare, Syriza, continuă să se bucure de încrederea grecilor, informează AGERPRES.

Potrivit unui sondaj de opinie al institutului Kappa Research, apărut duminică în publicația To Vima, 71,9% dintre cetățeni s-au pronunțat în favoarea ajungerii la un acord cu instituțiile internaționale (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional), în timp ce 23,2% ar prefera ruperea relațiilor cu aceste organisme. Totodată, potrivit aceluiași sondaj, 72,9% dintre greci doresc menținerea țării în zona euro, iar 20,3% ar dori o revenire la drahmă. În plus, 36,1% dintre persoanele intervievate consideră că țara este în pragul falimentului, față de 32,7% care cred contrariul.

Sondajul mai relevă că 79,4% dintre cei chestionați doresc ca Grecia să rămână membră a UE, iar un procent de 73,7% au aceeași părere în ceea ce privește NATO. Doar 17,2% doresc o ieșire din UE și 22% ar fi de acord ca Grecia să se retragă din Alianța Nord-Atlantică.NM



×
Subiecte în articol: Grecia tensiuni conflict
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close