Antena 3 CNN Externe Malaezia trimite un nou grup de experţi la locul prăbuşirii avionului Boeing-777 în Ucraina

Malaezia trimite un nou grup de experţi la locul prăbuşirii avionului Boeing-777 în Ucraina

Malaezia trimite un nou grup de experţi la locul prăbuşirii avionului Boeing-777 în Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Sep 2014   •   21:00

Malaezia intenţionează să trimită din nou experţi la locul prăbuşirii avionului de pasageri Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a anunţat premierul malaezian Najib Razak, citat de Unian.ua şi Agerpres.
 
Potrivit lui Razak, grupul de experţi are drept misiune identificarea celor care au doborât avionul, pentru a-i trage la răspundere.

Avionul Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, într-o zonă aflată sub controlul forţelor separatiste. În urma catastrofei au murit toate cele 298 de persoane aflate la bord, cele mai multe dintre victime fiind cetăţeni olandezi.

La locul catastrofei s-au mai deplasat anterior grupuri de experţi internaţionali şi echipe de salvare locale, pentru a aduna rămăşiţele pământești ale celor decedaţi, însă la 6 august căutările au fost suspendate din cauza escaladării violenţelor armate lângă locul prăbuşirii.

Olanda, care coordonează ancheta internaţională, a anunţat că un raport preliminar privind cauzele catastrofei va fi prezentat la 9 septembrie.

 

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close