Antena 3 CNN Externe Malala i-a transmis preşedintelui Obama că este îngrijorată de atacurile cu drone din Pakistan

Malala i-a transmis preşedintelui Obama că este îngrijorată de atacurile cu drone din Pakistan

Malala i-a transmis preşedintelui Obama că este îngrijorată de atacurile cu drone din Pakistan
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
13 Oct 2013   •   12:26
Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supravieţuit unei tentative de asasinare comise de talibani în urmă cu un an, i-a spus preşedintelui american Barack Obama că este îngrijorată în privinţa atacurilor cu avioane fără pilot în ţara sa, relatează AFP, conform Mediafax.
"Mi-am exprimat îngrijorările în legătură cu subiectul atacurilor cu drone (avioane fără pilot) care alimentează terorismul", a declarat, citată într-un comunicat, Malala, în vârstă de 16 ani, la finalul unei întâlniri, vineri, la Casa Albă, cu preşedintele Barack Obama şi Prima Doamnă Michelle Obama.
"Victime nevinovate sunt ucise de aceste acţiuni, care alimentează resentimentul în rândul poporului pakistanez", a subliniat tânăra, care a primit joi Premiul Saharov acordat de către Parlamentul European (PE).
"Dacă ne concentrăm eforturile asupra educaţiei, acest lucru va avea un impact important", a mai spus ea, îndemnând Statele Unite să dezvolte o "mai mare cooperare" cu Guvernul pakistanez al lui Nawaz Sharif.
Malala acţionează în mod "impresionant şi inspiră" tinere din Pakistan, a subliniat culplul prezidenţial, citat într-un comunicat emis după întâlnire.
Washingtonul utilizează avioane fără pilot împotriva militanţilor islamişti din nord-vestul Pakistanului, argumentând că talibanii şi Al-Qaida constituie un pericol pentru Afganistan şi Occident.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close