Antena 3 CNN Externe Malaysia anunţă că 25 de ţări sunt implicate în căutările pentru cursa aeriană dispărută

Malaysia anunţă că 25 de ţări sunt implicate în căutările pentru cursa aeriană dispărută

Malaysia anunţă că 25 de ţări sunt implicate în căutările pentru cursa aeriană dispărută
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mar 2014   •   15:47
Malaysia a anunţat duminică faptul că 25 de ţări sunt implicate, de-acum, în căutarea într-o zonă vastă, extinsă pe uscat şi pe mare, a avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysian Airlines, dispărut de pe ecranele radarelor în urmă cu opt zile, relatează AFP, conform Mediafax.
"Numărul ţărilor implicate în căutări şi operaţiuni de salvare ale zborului MH370 a crescut de la 14 la 25, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru ca noi provocări în privinţa coordonării şi diplomaţiei", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor Hishammuddin Hussein.
Cooperarea cu aceste ţări, între care se află Statele Unite, China şi Franţa include date obţinute prin satelit şi militare, potenţial sensibile.
"Sperăm astfel ca părţile care pot să ne asiste vor ajuta la o mai bună ţintire a zonei de verificat", a declarat ministrul despre această sarcină tot mai dificilă.
Poliţia malaysiană a cerut poliţiilor şi serviciilor de informaţii din ţările din care se aflau cetăţeni la bordul avionului să procedeze la verificări ale antecedentelor pasagerilor.
După suspendarea operaţiunilor în Marea Chinei de Sud sâmbătă, avioane şi nave se concentrau asupra a două coridoare, şi anume una la nord, începând din Kazahstan şi până în nordul Thailandei, iar celălalt la sud, din Indonezia şi până în sudul Oceanului Indian.
Culoarul din sud este considerat mai susceptibil de către unii nalişti, care subliniază că cel din nord traversează spaţiul aerian al mai multor ţări, ale căror radare militare ar fi detectat în mod sigur un avion.
Malaysia a solicitat totodată Indiei să-şi suspende căutările în Golful Bengal şi în apropiere de insulele Andaman şi Nicobar, care fac parte din culoarul nordic.
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close