Antena 3 CNN Externe Malaysia VA CONTINUA căutările pentru găsirea unor "posibili supravieţuitori" din zborul MH370

Malaysia VA CONTINUA căutările pentru găsirea unor "posibili supravieţuitori" din zborul MH370

Malaysia VA CONTINUA căutările pentru găsirea unor "posibili supravieţuitori" din zborul MH370
29 Mar 2014   •   16:01
Ministrul malaysian al Transporturilor a promis, sâmbătă, că vor continua căutările pentru găsirea unor "posibili supravieţuitori" ai accidentului zborului MH370, la trei săptămâni după dispariţia avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines în Oceanul Indian, relatează AFP, conform Mediafax.
"Oricât de slabe sunt şansele (...), vom continua să căutăm posibili supravieţuitori", le-a declarat jurnaliştilor ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, prezentând condoleanţe familiilor malaysiene ale pasagerilor şi membrilor echipajului.
Zborul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri, în direcţia Beijing. 
Malaysia a anunţat oficial la 25 martie că avionul "a sfârşit în Oceanul Indian", fără ca vreun element material să confirme acest scenariu.
Dar Hishammuddin Hussein, purtătorul de cuvânt al Malaysiei de la dispariţia avionului, a continuat să evoce posibilitatea găsirii unor supravieţuitori.
"Nu pot să le dau false speranţe" rudelor, a declarat el sâmbătă. "Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne rugăm şi să ne manifestăm empatie, deoarece atât timp cât există cea mai mică speranţă de a găsi supravieţuitori, ne vom ruga şi vom face tot ce este necesar". 
Unsprezece avioane din şase ţări (Australia, China, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Statele Unite) au început, vineri, să exploreze o zonă situată la 1.100 de kilometri nord-est de cea pe care o survolau de o săptămână, la 2.500 de kilometri de coastele australiene. 
Numeroase obiecte plutind pe ape au fost reperate, fără să se poată stabili însă că acestea aparţin avionului Malaysia Airlines.
Printre pistele explorate pentru a explica pierderea avionului Boeing, cea a unui act disperat al pilotului concentrează atenţia unei părţi a anchetatorilor, care încearcă să înţeleagă de ce două sisteme de comunicare cruciale ale avionului cu solul (ACARS şi transponderul) au fost întrerupte la un interval de câteva minute.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close