Antena 3 CNN Externe Malaysia va trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutării zborului MH370

Malaysia va trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutării zborului MH370

Malaysia va trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutării zborului MH370
Sursa foto: Foto: Pedro Moura Pinheiro/Flickr
de S.T.    |    06 Iul 2014   •   16:40

Malaysia urmează să trimită echipamente suplimentare pentru reluarea, la jumătatea lui august, a căutării avionului companiei Malaysia Airlines dat dispărut în martie cu 239 de persoane la bord şi a cărui situaţie rămâne învăluită în mister, a anunţat duminică ministrul Apărării, relaltează AFP.

O navă malaysiană echipată cu o sondă topografică submarină va pleca din Malaysia pe 4 august, către sudul Oceanului Indian, în largul coastei australiene occidentale, zona în care s-ar fi prăbuşit avionul potrivit unor experţi.

Compania naţională Petronas şi firmele private Deftech şi Phoenix International vor trimite în zonă un sonar cu antenă de tip SAS, a declarat ministrul Hishammuddin Hussein.

Şantierul naval malaysian Boustead Heavy Industries şi iXBlue Australia vor trimite sonarul sub apele mării cu ajutorul unui robot teleghidat.

Zborul MH370 a încetat orice contact cu controlorii de trafic aerian la o oră după ce a decolat de la Kuala Lumpur, pe 8 martie. El şi-a schimbat în mod radical planul de zbor, virând către vest, în contextul în care se îndrepta către Beijing.

Nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Pe baza unor date de satelit, anchetatorii apreciază că Boeingul de tip 777 a zburat către sudul Oceanului Indian, unde s-a prăbuşit după ce s-a terminat carburantul.

Citeşte şi
:

Zborul MH370 era "foarte probabil" pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit

×
Subiecte în articol: MH370
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close