Antena 3 CNN Externe Malev, compania aeriana naţională a Ungariei, a sistat toate operaţiunile din cauza datoriilor

Malev, compania aeriana naţională a Ungariei, a sistat toate operaţiunile din cauza datoriilor

Malev, compania aeriana naţională a Ungariei, a sistat toate operaţiunile din cauza datoriilor
Sursa foto: Foto: biletibileti.net
de N.B.    |    03 Feb 2012   •   10:46

Malev, compania aeriană naţională a Ungariei şi-a încetat operaţiunile după ce mai multe avioane i-au fost reţinute la sol din cauza datoriilor neplătite, relatează BBC.

Compania de stat, fondată în 1946, a încetat zborurile din cauza unor datorii de 60 de miliarde de forinţi (aproximativ 205 milioane de euro) după ce guvernul de la Budapesta i-a retras finanţarea.

"Din păcate, ceea ce ne temeam cel mai mult să se întâmple s-a adeverit, consiliul a ordonat companiei aeriene naţionale să oprească operaţiunile. Le cere scuze tuturor pasagerilor", a declarat Lorant Limburger, CEO-ul Malev. El a explicat că finanţele companiei nu au mai fost sustenbaile, după ce Comisia Europeană a interzis continuarea finanţării de către stat.

Guvernele europene devin din ce în ce mai reticente să finanţeze linii aeriene în timp ce criza datoriilor impune programe de austeritate în alte zone ale economiei. O soartă similară a avut şi compania spaniolă Spanair, ale cărei zboruri au fost sistate pe 27 ianuarie. Suedia, Irlanda, Portugalia, Polonia şi Cehia intenţionează, de asemenea, să reducă nivelul cheltuielilor generate de finanţarea companiilor aeriene.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close