Antena 3 CNN Externe O mamă și-a aruncat copiii de la etaj, unul câte unul, după ce blocul în care locuiau a luat foc. Tragedia a avut loc în Kazahstan 

O mamă și-a aruncat copiii de la etaj, unul câte unul, după ce blocul în care locuiau a luat foc. Tragedia a avut loc în Kazahstan 

Un incendiu declanșat într-o clădire rezidențială cu 16 etaje s-a transformat într-o tragedie ale cărei imagini sunt greu de privit.

O mamă și-a aruncat copiii de la etaj, unul câte unul, după ce blocul în care locuiau a luat foc. Tragedia a avut loc în Kazahstan 
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   15:17

Evenimentul a avut loc pe 1 august la Almatî, în Kazahstan și s-a soldat cu decesul unei femei și cu alte 46 de persoane rănite, conform serviciilor de urgență, citate de presa internațională de limbă engleză.

Incendiul a izbucnit la etajul al cincilea și s-a extins rapid, transformând clădirea de 16 etaje într-un infern vertical, din care scăparea era, practic, imposibilă pe scări sau cu liftul.

300 de rezidenți au putut fi evacuați rapid, însă alte persoane au rămas blocate din cauza flăcărilor.

Un videoclip tulburător difuzat pe rețelele de socializare îi surprinde pe mai mulți locatari disperați sărind de la ferestre, în încercarea de a scăpa de o moarte îngrozitoare.

Printre cei blocați în imobil s-a numărat o mamă și copiii săi, captivi la etajul cinci.

În lipsa altor opțiuni, mama și-a aruncat, unul câte unul, copiii pe fereastră.

Femeia a făcut acest lucru după ce vecinii și trecătorii s-au mobilizat și au improvizat plase de siguranță din cearșafuri și saltele, pe care le-au poziționat sub ferestrele blocului în flăcări.

În imagini se vede cum mama sare ultima, după ce înainte și-a aruncat ultimul copil.

Numeroase echipaje de urgență au fost mobilizate la fața locului iar pompierii au avut nevoie de o oră și jumătate pentru a lichida incendiul.

Oficialitățile au declarat că, între răniți, patru copii au fost transportați urgent la Terapie Intensivă, fiind monitorizați îndeaproape.

×
Subiecte în articol: mama copii etaj bloc kazahstan almatî incendiu
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close