Antena 3 CNN Externe Mama lui Maxim, soldat care a murit pentru Putin la 20 de ani, anunțată prin telefon: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”

Mama lui Maxim, soldat care a murit pentru Putin la 20 de ani, anunțată prin telefon: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”

Mama lui Maxim, un soldat care a murit pentru Putin la 20 de ani, a primit veste morții fiului său printr-un telefon: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”.

 Mama lui Maxim, soldat care a murit pentru Putin la 20 de ani, anunțată prin telefon: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2022   •   09:33

Mama lui Maxim condamnă atrocitatea din cauza căreia şi-a pierdut copilul și reclamă că nu a primit trupul copilului său, pentru a-l îngropa. Ultimul mesaj pe care l-a primit din partea fiului ei: ”Nu-ți face griji, este doar un exercițiu”, apoi a venit telefonul: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi” 

Maxim ar fi împlinit 21 de ani pe 25 februarie și fusese trimis în luptă în Donbass. La acel moment nu mai sunase acasă din data de 23 februarie. Tânărul era din satul Ozernoye, lângă orașul Saratov, la șapte sute de kilometri de Moscova.

Băiatul i-a spus mamei sale Ludmila că pleacă la exerciții militare. De ziua lui, însă, comisarul militar al regiunii a sunat acasă pentru a-i anunţa mama că este mort. La scurt timp după aceea, i-a trimis femeii un mesaj cu un certificat de ”calificare pentru înmormântare”.

Ultima fotografie trimisă familiei îl arată pe Maxim zâmbind, cu un Kalașnikov în brațe şi mesajul: ”Nu-ți face griji, este doar a doua oară când mă lasă să-l folosesc”.

Plecase în armată la sfârşitul lunii octombrie, dar nu ştia că doar la câteva luni distanţă va fi trimis pe front nepregătit militar şi cu aproape nicio şansă de a supravieţui.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close