Antena 3 CNN Externe O mamă și bebelușul său au fost salvați din ruine de două ori în trei zile, în Siria

O mamă și bebelușul său au fost salvați din ruine de două ori în trei zile, în Siria

O mamă siriană și bebelușul ei nou-născut au fost salvați de două ori într-o săptămână din ruinele casei lor afectate de cutremur.

O mamă și bebelușul său au fost salvați din ruine de două ori în trei zile, în Siria
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Andreea Ştefan    |    14 Feb 2023   •   11:10

Dima era însărcinată în șapte luni când cutremurul de lunea trecută a făcut ca o parte din casa ei din Jindayris să se prăbușească.

Rănile suferite au fost ușoare, dar aceasta a născut înainte de termen un băiețel, la un spital din Afrin susținut de Societatea medicală siriano-americană (Sams).

Sănătoși fiind amândoi, femeia s-a întors acasă împreună cu bebelușul său nou-născut, Adnan, dar casa lor s-a prăbușit complet trei zile mai târziu.

Adnan a fost dus de salvatori la spitalul al-Shifa din Afrin în stare critică, suferind de deshidratare severă și icter, în timp ce Dima a fost tratată pentru o rană gravă la un membru inferior.

Un medic pediatru, a anunțat că bebelușul răspunde bine la tratament.

”Starea lui Adnan... s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase", a explicat pediatrul pentru BBC.

Între timp, Dima a fost externată din nou din spital și locuiește într-un cort împreună cu soțul ei, Abdul Majid, și cu cei nouă nepoți ai lor.

Ea merge în fiecare zi la Afrin pentru a-l vizita pe Adnan la spital.

×
Subiecte în articol: cutremur siria mama
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close