Antena 3 CNN Externe O mamă a trei copii din Ucraina s-a înarmat cu o pușcă uriașă de teama invaziei ruse | ”Dacă este nevoie să încep să trag, atunci am să trag”

O mamă a trei copii din Ucraina s-a înarmat cu o pușcă uriașă de teama invaziei ruse | ”Dacă este nevoie să încep să trag, atunci am să trag”

O mamă ucrainiană și-a cumpărat o pușcă automată, cască și echipament de camuflaj, deoarece temerile unei invazii ruse cresc.

O mamă a trei copii din Ucraina s-a înarmat cu o pușcă uriașă de teama invaziei ruse | ”Dacă este nevoie să încep să trag, atunci am să trag”
Sursa foto: Twitter/Mirror
de Alexandra Ionescu    |    26 Ian 2022   •   08:25

Mariana Zhaglo este cercetător de marketing și a cheltuit 1.300 de dolari pe pușcă, după ce a ascultat o conversație între soldați despre cea mai bună armă.

Mama a trei copii a achiziționat o carabină Zbroyar Z-15, o pușcă de vânătoare, însă femeia de 52 de ani nu a cumpărat-o pentru a vâna căprioare.

Ea a declarat pentru The Times: „Ca mamă, nu vreau ca copiii mei să moștenească problemele Ucrainei sau ca aceste amenințări să le fie transmise și lor. Este mai bine să mă ocup de asta acum.

„Dacă e vorba de asta, atunci ne vom lupta pentru Kiev; vom lupta pentru a ne proteja orașul.

Mariana locuiește în Kiev, un oraș cunoscut în Rusia drept „mama orașelor rusești” - o poreclă care reflectă credința conform căreia Ucraina și zonele învecinate din apropierea graniței cu Rusia aparțin de drept celor din Moscova.

Pe lângă cumpărarea puștii, Mariana, un membru al Forțelor de Apărare Teritorială (TDF - unitate voluntară a forțelor armate ucrainiene) a Ucrainei, a mai achiziționat un amortizor de zgomot, un bipied pivotant și un vizor telescopic fixat pe armă.

Ea și-a cumpărat, de asemenea, o cască, camuflaj de zăpadă, jachetă antiaderantă, pungi pentru muniție, cizme și uniformă excedentară a armatei britanice pentru 1.000 de dolari.

Mama a urmat și un curs de lunetist de două săptămâni.

Alături de noua ei armă, ea a spus pentru Mirror că s-a aprovizionat cu provizii și alimente, inclusiv „multă, multă muniție”.

Mariana este departe de a fi singura ucraineană care a pus mâna pe arme pentru a-și proteja casa și familia.

Cetăţenii obişnuiţi s-au grăbit să se alăture TDF şi să primească pregătire militară în timp ce forţele lui Vladimr Putin aşteaptă la graniţă.

Abia anul trecut, unitatea și-a deschis porțile noilor recruți, și a permis accesul cetățenilor de rând, pe măsură ce tensiunile de la graniță au crescut.

Un sondaj realizat în decembrie anul trecut de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev a constatat că 58% dintre bărbați și aproape 13% dintre femei sunt gata să ia armele pentru a-și apăra țara împotriva Rusiei.

Acest lucru vine pe fondul temerilor că invazia Ucrainei va avea loc în această iarnă.

Putin a negat anterior orice intenție de a invada, dar a spus la sfârșitul lunii decembrie că este gata să folosească „măsuri militare-tehnice adecvate” în cazul în care „liniile roșii” ale sale ar fi depășite.

Acestea au inclus eliberarea întregii asistențe militare occidentale pentru Ucraina, respingerea cererii națiunii de a adera la NATO și retragerea forțelor militare din Europa de Est, pe scurt, lăsând zona complet la mila Rusiei.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close