Antena 3 CNN Externe Mama unui atacator din Paris susţine că fiul ei nu a vrut să omoare pe nimeni. S-a aruncat în aer pentru că era stresat

Mama unui atacator din Paris susţine că fiul ei nu a vrut să omoare pe nimeni. S-a aruncat în aer pentru că era stresat

Mama unui atacator din Paris susţine că fiul ei nu a vrut să omoare pe nimeni. S-a aruncat în aer pentru că era stresat
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
16 Noi 2015   •   13:57

Mama unuia dintre sinucigaşii kamikaze din Paris spune că fiul ei nu a vrut să omoare pe nimeni şi susţine că acesta s-a aruncat în aer pentru că era stresat. 

Ibrahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, a lansat un atac solitar în afara cafenelei Comptoir Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan, vineri seara. Fratele lui, Mohamed Abseslam, a fost arestat în Molenbeek, în vestul Bruxellesului, la o zi după atacurile din capitala franceză, în care cel puţin 129 de persoane şi-au pierdut viaţa. Un al treilea frate, Salah, este căutat la nivel internaţional.

Astăzi, mama lor l-a apărat pe Ibrahim, sugerând că jacheta lui de kamikaze s-ar putea să se fi activat din greşeală şi că acesta ar fi participat la acest atac pentru că era stresat. Chiar dacă acesta petrecuse timp în Siria, mama a declarat pentru Het Laatste Nieuws că este surprinsă şi că Ibrahim sigur nu a plănuit să omoare pe nimeni. 

"Ăsta sigur nu a fost planul lui. Faptul că centura de sinucigaş i-a explodat fără să omoare pe nimeni spune multe. Chiar l-am văzut cu două zile înainte de atac. Nu exista niciun semn că e pe cale să comită ceva violent", a spus femeia. 

Aceasta a recunoscut că Ibrahim a petrecut "mult timp" în Siria. "Suntem foarte surprinşi că Salah e implicat. Ibrahim era diferit. Am văzut că a devenit radicalizat, cel puţin parţial. Dar nu atât de mult încât să credem vreodată că va comite o atrocitate de acest fel", a mai spus mama fraţilor Abdeslam. 

×
Subiecte în articol: Salah Abdeslam Atentat terorist Paris
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close