Antena 3 CNN Externe Ele sunt mamele teroriştilor ISIS. Copiii lor au murit după ce s-au alăturat jihadiştilor

Ele sunt mamele teroriştilor ISIS. Copiii lor au murit după ce s-au alăturat jihadiştilor

Ele sunt mamele teroriştilor ISIS. Copiii lor au murit după ce s-au alăturat jihadiştilor
Sursa foto: Foto: observator.tv
18 Noi 2015   •   17:54
Drama mamelor ai căror fii au ales să se înroleze în ISIS a impresionat o lume întreagă. Femei care au privit execuții ale grupării teroriste la TV cu teama de a nu recunoaște chipurile copiilor lor pe care i-au crescut cum au crezut mai bine.

Copiii le-au abandonat pentru a lupta alături de cea mai temută organizaţie teroristă din lume. Acum au rămas doar ele. Poveştile emoţionante ale unor mame ai căror copii au murit pentru scopurile criminale ale Statului Islamic nu ţin cont de graniţe şi par să fie croite după acelaşi tipar.

În Calgarz, Christianne Boudreau stă cu ochii lipiţi de ecranul calculatorului privind înregistrări cu Statul Islamic, în camera ce aparţinea cândva fiului său Damian. Prinveşte lupte şi execuţii, însă imaginile sângeroase nu o impresionează. Se concentrează pe chipurile membrilor organizaţiei, în speranţa că îşi va zări fiul.

Deşi şi-a crescut fiul creştin, a primit cu bucurie vestea convertirii sale la islamism. “Devenise o persoană mai bună”, îşi aminteşte ea. În luna noimebrie a anului 2012, după ce s-a mutat într-un apartament cu nişte prieteni musulmani, şi-a anunţat mama că pleacă în Egipt pentru a studia araba, unde a devenind imam. Însă Damian nu era în Egipt, ci în Siria, alături de colegii săi de aparament, unde s-au alăturat ramurii locale al-Queda. Un  an mai târziu, tânărul s-a alăturat Statului Islamic, unde şi-a şi găsit sfârşitul, fiind executat de armata siriană.

Citiţi mai mult pe observator.tv

×
Subiecte în articol: ISIS Stat Islamic teroristi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close