Antena 3 CNN Externe Mănâncă sănătos! Un oraş american îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi

Mănâncă sănătos! Un oraş american îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi

Mănâncă sănătos! Un oraş american îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi
de S.T.    |    13 Noi 2012   •   17:09

Administraţia oraşului Los Angeles a adoptat, prin intermediul unui vot unilateral al Consiliului Local, o măsură prin care îşi sfătuieşte locuitorii să nu mai consume carne în prima zi a săptămânii, scrie Daily News.

Măsura votată de administraţia locală a Los Angeles-ului nu este una obligatorie, dar acţionează precum un sfat pentru persoanele care locuiesc în oraş.

"Această măsură se înscrie în agenda mâncatului sănătos pe care administraţia a decis să o adopte", a declarat pentru Los Angeles Daily News Jan Perry, unul dintre consilierii locali.

Perry, cel care a propus iniţial această măsură împreună cu colegul democrat Ed Reyes, a urmărit pe parcursul carierei sale politice ideea de hrană sănătoasă.

În acest mod, ziua de luni a fost declarată "Ziua fără carne", consilierul Perry luptând de asemenea pentru interzicerea construirii unor noi localuri fast-food în partea de sud a Los Angeles-ului pentru a continua lupta împotriva obezităţii.

În ciuda acestor lucruri, jumătate din populaţia acestui oraş suferă de obezitate.

Ideea unei zile în care este încurajat consumul altor produse cu excepţia cărnii a fost pornită încă din 2003 cu ajutorul Universităţii "Johns Hopkins" pentru Sănătate Publică.

Pe site-ul oficial al acestei iniţiative, se menţionează că "renunţând la carne măcar o dată pe săptămână ne putem îmbunătăţi sănătatea şi putem ajuta lumea întreagă în lupta împotriva schimbărilor climatice".

Această iniţiativă aprobată de administraţia din Los Angeles nu interzice legal consumul de carne, dar ar putea avea influenţe pentru consumatorii acestor tipuri de produse.






×
Subiecte în articol: los angeles mancare sanatoasa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close