Antena 3 CNN Externe Mănăstirea Sf. David din insula grecească Evia, a scăpat neatinsă de foc, deși era înconjurată de flăcări. Călugării s-au rugat pentru un miracol

Mănăstirea Sf. David din insula grecească Evia, a scăpat neatinsă de foc, deși era înconjurată de flăcări. Călugării s-au rugat pentru un miracol

Mănăstirea Sfântul David, din nordul insulei greceşti Evia, a rămas neatinsă de flăcări. Nici măcar copacii din interior nu au avut de suferit, deși focul izbucnit în pădurea de pini ce înconjoară lăcașul a transformat în cenuşă tot ce a întâlnit în cale.

Mănăstirea Sf. David din insula grecească Evia, a scăpat neatinsă de foc, deși era înconjurată de flăcări. Călugării s-au rugat pentru un miracol
Sursa foto: Captura Youtube/AFP
de Mia Lungu    |    06 Aug 2021   •   14:57

Trei călugări de la mănăstire au refuzat să părăsească lăcaşul de cult şi i-au ajutat pe pompieri să taie copacii din jur, ca să împiedice propagarea flăcărilor.

Efortul lor a dat roade. Călugării sunt convinşi că a fost un miracol şi mănăstirea a fost salvată datorită rugăciunilor. 

Nihil sine Deo: Trei călugări au refuzat să fie salvați din flăcările care mistuie Grecia

O mănăstire și mai multe sate au fost înconjurate de flăcări miercuri pe insula Evia, la 200 km de Atena, în cel mai violent dintre cele patruzeci de incendii care au lovit Grecia sub efectul unor valuri de căldură excepționale.

Trei călugări de la mânăstirea Sfântul David de pe insula Evia din Grecia, au refuzat să fie evacuați din flăcările violente care au cuprins insula din cauza valului de caniculă.

Toți oamenii din zonele amenințate de incendiu au fost evacuați cu excepția a trei călugări de la Mânăstirea Sfântul David care au refuzat să părăsească insula. 

“Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm de fum”, a declarat un călugăr agenției de știri grecești ANA prin telefon.

„Îi vom evacua cu forța” în caz de pericol pentru viața lor, a declarat un polițist pentru AFP.

În jur de 85 de persoane au fost adunate pe plajă pentru a fi evacuate cu ajutorul a cinci bărci.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close