Antena 3 CNN Externe Mânca trei mere pe zi. Confidențele unui model ajuns în pragul anorexiei. Cum arată acum fata

Mânca trei mere pe zi. Confidențele unui model ajuns în pragul anorexiei. Cum arată acum fata

Mânca trei mere pe zi. Confidențele unui model ajuns în pragul anorexiei. Cum arată acum fata
13 Ian 2016   •   17:42

Mânca trei mere pe zi, ajunsese subnutrită, dar era gata să îşi rişte sănătatea ca să-şi îndeplinească visul de a deveni supermodel. Este povestea unei franţuzoaice care denunţă acum abuzurile psihice pe care cei din lumea modei le comit asupra tinerelor modele. Tânăra a scris o carte în care descrie cum se pune presiune asupra fetelor şi cum sunt convinse să slăbească. Şi vorbeşte şi despre sechelele psihologice cu care rămân modelele.

Victoire era adolescentă când a primit propunerea de a deveni model. O reprezentantă a unei agenţii importante a abordat-o pe stradă. Fata avea 16 ani, un 1,78 m înălţime şi 58 de kilograme. Agenţia i-a pus însă în vedere că mai are de făcut anumite îmbunătăţiri. Aşa că Victoire a trecut la un regim drastic.

Participa la prezentări, la şedinţe foto, avea apariţii în cataloage şi reviste. Dar orice standarde medicale ar fi plasat-o în categoria persoanelor subnutrite. Iar psihic vorbind, presiunea de a rămâne slabă o distrugea.

Victoire şi-a dat seama de pericol abia după ce mama ei a convins-o să stea de vorbă cu un psiholog. De atunci, tânăra a renunţat la modă şi a scris o carte prin care speră să le atragă atenţia şi altor fete asupra acestor probleme.

Sursa: observator.tv

×
Subiecte în articol: anorexie manechin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close