Antena 3 CNN Externe Mâncam șobolani și râme ca să supraviețuim - Viața într-un lagăr de muncă din Coreea de Nord

Mâncam șobolani și râme ca să supraviețuim - Viața într-un lagăr de muncă din Coreea de Nord

Mâncam șobolani și râme ca să supraviețuim - Viața într-un lagăr de muncă din Coreea de Nord
de N.B.    |    20 Dec 2011   •   11:48

În timp ce fostul dictator al Coreei de Nord a fost îmbrăcat în obişnuita sa tunică de culoare kaki şi aşezat într-un sicriu de sticlă, înconjurat de numeroase flori roşii şi albe, în mausoleul Kumsusan din Phenian, refugiații nord-coreeni își amintesc despre anii de groază trăți în lagărele de muncă.

Kang Cheol-hwan este supraviețuitorul unuia dintre lagărele Coreei de Nord. El a povestit cum a fost încarcerat timp de zece ani în Lagărul 15, în Zodok, unul dintre cele mai bine păzite secrete ale regimului comunist din Coreea de Nord, relatează BBC.

”Era o viață de muncă silnică (...) o treime din prizonierii noi mureau. Eram atât de înfometați încât mâncam șobolani și râme ca să supraviețuim”, povestește Cheol-hwan, care a fost închis pentru ”crime politice” comise de familia sa.

Cei care au supraviețuit încarcerărilor din lagărele nord-coreene povestesc despre tortură și modul în care erau tratați cei care nu se supuneau.

Conform Amnesty International, care a fotografiat cu ajutorul sateliților aceste lagăre, taberele s-au mărit, semn că tot mai mulți oameni sunt aduși acolo.

 

×
Subiecte în articol: munca Coreea de Nord Kim Jong-Il
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close