x close

Mandat de arestare pe numele fondatorului Wikileaks, Julian Assange

de Antena3    |    19 Noi 2010   •   10:43
Mandat de arestare pe numele fondatorului Wikileaks, Julian Assange 483 Foto: smh.com.au

Parchetul suedez a emis mandat de arestare pe numele lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks. Australianul de 39 de ani este acuzat de viol şi agresiune sexuală, iar dacă refuză să se predea, autorităţile suedeze ar putea cere un mandat internaţional de arestare. Assange spune că totul este o înscenare şi o încercare de a distruge Wikileaks.

Fondatorul Wikileaks Julian Assange este acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Assange nu a fost reţinut pentru că nu se află în Suedia, el profitând până acum de lipsa unui mandat de arestare pentru a părăsi ţara.

Fondatorul Wikileaks a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

"Bineînţeles că este rău pentru clientul meu că a fost emis mandat de arestare. Va fi rău pentru afacerile sale, cât şi pentru Wikileaks dacă va fi arestat.Cred că sunt probe slabe. Nu cred că dacă am merge azi la proces, nu ar câştiga cu probele pe care le au", a declarat avocatul lui Assange-

Julian Assange a devenit cunoscut în anul 2006 ca fondator al site-ului Wikileaks. Anul acesta a făcut publice 600.000 de documente secrete despre războaiele din Irak şi Afganistan. Potrivit documentelor, trupele de menţinere a păcii ar fi vinovate de crime de război.


Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati