Antena 3 CNN Externe Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Președintele american, acuzat de crimă şi terorism

Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Președintele american, acuzat de crimă şi terorism

Iranul a emis un mandat pentru arestarea preşedintelui SUA, Donald Trump. Iranul a emis mandate și pentru alte câteva zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani în Bagdad.

Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Președintele american, acuzat de crimă şi terorism
Sursa foto: Hepta
29 Iun 2020   •   20:25

Vă amintim că armata SUA l-a asasinat în ianuarie, în Irak, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quods din cadrul Gardienilor Revoluţiei. Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani de coordonarea atacurilor comise de grupuri proiraniene asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu.

Iranul solicită ajutorul Interpol

Autorităţile iraniene au emis mandate de arestare pe numele preşedintelui american, Donald Trump, şi a altor 35 de persoane implicate în operaţiunea de asasinare a lui Qassem Soleimani. Acuzaţiile sunt de crimă şi act terorist. Teheranul cere susţinerea Interpol în acest caz!

Washingtonul a catalogat „act de propagandă” decizia Teheranului

„Evaluarea noastră este că Interpol nu intervine pentru a emite alerte roşii în cazuri de natură politică. Aici este un caz de natură politică. Nu are nicio legătură cu siguranţa naţională, cu pacea internaţională sau cu promovarea stabilităţii. Este un act de propagandă pe care nu îl ia nimeni în serios”, a subliniat Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul.

Donald Trump spune că generalul iranian Soleimani a încercat să arunce în aer ambasada SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat că generalul iranian Qassem Soleimani, ucis în 3 ianuarie într-un atac american la Bagdad, căuta „să arunce în aer ambasada” SUA.

„Am prins un monstru şi l-am eliminat. Am făcut asta pentru că încerca să ne arunce în aer ambasada”, a spus Trump în cadrul unui eveniment organizat la Casa Albă. „Am făcut acest lucru şi din alte motive foarte evidente - cineva a murit, unul dintre militarii noştri a murit, au fost oameni răniţi foarte grav cu numai o săptămână înainte”, a adăugat liderul american.

La scurt timp după atacul american din 3 ianuarie de la Bagdad, în care a fost ucis influentul general iranian Qassem Soleimani, preşedintele american a explicat că acest raid a fost necesar pentru „a opri” un război.

×
Subiecte în articol: Donald Trump mandat Qassem Soleimani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close