Antena 3 CNN Externe "Mandela a fost un exemplu de dedicare pentru reconciliere şi armonie". Cinci zile de doliu în India în omagiul eroului sud-african

"Mandela a fost un exemplu de dedicare pentru reconciliere şi armonie". Cinci zile de doliu în India în omagiul eroului sud-african

"Mandela a fost un exemplu de dedicare pentru reconciliere şi armonie". Cinci zile de doliu în India în omagiul eroului sud-african
de S.T.    |    06 Dec 2013   •   19:43

India a decretat, vineri, cinci zile de doliu naţional în omagiul eroului sud-african al luptei împotriva apartheidului, Nelson Mandela, relatează AFP.
   
Drapelul indian va fi coborât în bernă în întreaga ţară timp de cinci zile, a precizat Guvernul într-un comunicat publicat la încheierea unei reuniuni speciale, la New Delhi.
   
Premierul indian Manmohan Singh a declarat că ţara îl consideră pe Mandela un "veritabil adept al lui Gandhi în spirit şi ideal".
   
"Într-o lume marcată de diviziune, el a fost un exemplu de dedicare pentru reconciliere şi armonie, iar noi, în mod sigur, nu vom mai celebra un alt om ca el încă mult timp de acum încolo", a adăugat Singh.

"El a fost un mare prieten al Indiei şi ne vom aduce aminte tot timpul de contribuţia sa la consolidarea legăturilor strânse care există între ţările noastre", a afirmat acesta.
   

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close