Antena 3 Externe Manechinele foarte slabe, INTERZISE pe podium? Un deputat francez cere reguli noi în industria modei

Manechinele foarte slabe, INTERZISE pe podium? Un deputat francez cere reguli noi în industria modei

19 Mar 2015   •   17:52

Războiul împotriva modelelor extrem de slabe e pe cale să înceapă. Un deputat francez vrea să le interzică fetelor piele şi os să mai urce pe podium. El a redactat două amendamente în acest sens şi vor fi supuse dezbaterii parlamentului odată cu noul proiect de lege a sănătăţii din Franţa. 

Teoretic, pe podiumul de modă, importante sunt creaţiile. Practic, toţi ochii sunt aţintiţi asupra modelelor. Unii, mai răutăcioşi, ar spune că este aşa pentru că altfel ai putea să le ratezi, la cât de slabe sunt. De altfel, de ani de zile se vorbeşte de problemele cauzate de standardele la care aspiră topmodelele. Un deputat francez este hotărât să pună capăt înfometării manechinelor.

Parlamentarul a redactat deja două amendamente care vor fi incluse în noua lege a sănătăţii din Hexagon. Iar acestea prevăd mai multe lucruri. De exemplu, agenţiile trebuie să prezinte certificate medicale pentru modele lor, care să ateste că aceastea nu sunt anorexice. De asemenea, indicele de masă corporală al fetelor trebuie să fie de cel puţin 18. Nicio casă sau agenţie de modă din Franţa nu a comentat, momentan, pe acest subiect.

Noile reguli în industria modei de miliarde de euro din Franţa vor fi discutate în parlament la sfârşitul acestei luni. Dacă amendamentele vor primi aviz pozitiv, atunci agenţiile vor fi obligate să respecte legea. Altfel vof fi amendate iar patronii lor chiar pot face închisoare până la şase luni.

×
Subiecte în articol: anorexie manechin model moda

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close