Antena 3 CNN Externe Manevra NEBUNEASCĂ a unui pilot de vânătoare rus într-o cursă "de-a şoarecele şi pisica" (VIDEO)

Manevra NEBUNEASCĂ a unui pilot de vânătoare rus într-o cursă "de-a şoarecele şi pisica" (VIDEO)

Manevra NEBUNEASCĂ a unui pilot de vânătoare rus într-o cursă "de-a şoarecele şi pisica" (VIDEO)
03 Dec 2014   •   14:41
"Ce naiba!" Aceasta a fost reacţia pilotului norvegian atunci când un MiG-31 rusesc s-a poziţionat inopinant în faţa aparatului său, un F-16, aparţinând forţelor NATO.

Incidentul a fost surprins de camera de înregistrare instalată la bord şi este ultima dovadă a riscurilor la care se supun piloţii militari norvegieni, care decolează pentru misiuni de interceptare a aparatelor ruseşti, ce dau târcoale coastelor aeriene ale ţării.

În ultimele luni, Rusia şi-a intensificat semnificativ activitatea militară, iar forţele armate occidentale au fost nevoite în repetate rânduri să ridice în aer aparate de zbor pentru interceptarea avioanelor de luptă ruseşti, care zburau în spaţiul aerian internaţional, dar foarte aproape de cel al ţărilor din Alianţă.

Brynjar Stordal, purtătorul de cuvânt al forţelor armate norvegiene, a declarat că nu se ştie dacă incidentul a fost cauzat de o eroare a pilotului rus sau a fost vorba de o manevră intenţionată.
Oficialii norvegienii au refuzat să precizeze cu exactitate când a avut loc acest incident.

Reprezentanţii NATO au declarat că numărul misiunilor de interceptare a avioanelor de luptă ruseşti a crescut îngrijorător comparativ cu anul trecut.
 

×
Subiecte în articol: f-16
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close