Antena 3 CNN Externe Manevrele militare care îngrijorează întreaga lume. SUA şi Japonia pregătesc un exerciţiu de invadare a unei insule

Manevrele militare care îngrijorează întreaga lume. SUA şi Japonia pregătesc un exerciţiu de invadare a unei insule

Manevrele militare care îngrijorează întreaga lume. SUA şi Japonia pregătesc un exerciţiu de invadare a unei insule
Sursa foto: Foto: www.armybase.us
15 Oct 2012   •   10:37
Japonia şi Statele Unite plănuiesc să efectueze manevre militare comune. Exerciţiul militar constă în recucerirea unei insule de la invadatori străini şi va avea loc în plin diferend teritorial între Tokyo şi Beijing pe tema unor insule din Marea Chinei de Est, scria duminică presa japoneză, informează AFP.

Menevrele militare urmează să fie efectuate în cadrul unui program mai amplu, prevăzut la începutul lui noiembrie pe o insulă deşertică din Okinawa, la extremitatea sudică a Japoniei, informează surse citate de agenţiile de presă Jiji Press şi Kyodo.

În cadrul exerciţiului vor fi utilizate nave şi elicoptere în vederea debarcării pe Insula Irisunajima. Insula este utilizată de obicei de către armata americană pentru efectuarea unor exerciţii de tir.

Insula Irisunajima este situată în Marea Chinei de Est, la câteva sute de kilometri de Insulele Senkaku, nelocuite, administrate de către Tokyo, dar revendicate de către Beijing sub numele de Insulele Diaoyu.

Tensiunile dintre Japonia şi China sunt deosebit de puternice. Tokyo a naţionalizat aceste insule la începutul lui septembrie.

Importante manifestaţii antijaponeze au avut loc imediat după aceea în China, timp de mai multe zile, marcate de violenţe împotriva unor magazine, firme şi clădiri oficiale japoneze.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close