Antena 3 CNN Externe Manifestanţii de pe Wall Street ar putea fi evacuaţi pentru igienizarea zonei. Vezi o galerie foto impresionantă cu tabăra lor

Manifestanţii de pe Wall Street ar putea fi evacuaţi pentru igienizarea zonei. Vezi o galerie foto impresionantă cu tabăra lor

Manifestanţii de pe Wall Street ar putea fi evacuaţi pentru igienizarea zonei. Vezi o galerie foto impresionantă cu tabăra lor
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
14 Oct 2011   •   09:16

 Manifestanţii de pe Wall Street se tem că vor fi nevoiţi să părăsească piaţa din Manhattan unde s-au instalat din data de 17 septembrie, după ce au primit un ordin de evacuare a zonei, pentru a permite igienizarea acesteia, informează AFP.
   
Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a venit personal miercuri seară pentru a discuta cu protestatarii, insistând asupra dreptului lor de a manifesta.
   
În cursul zilei de joi, membri ai administraţiei parcului Zuccotti, escortaţi de poliţişti, au distribuit o notă explicativă privind acţiunea de curăţenie care va începe vineri, la ora 7.00, şi care va dura toată ziua.
   
Piaţa unde s-au instalat manifestanţii şi unde au amplasat un serviciu de catering, o infirmerie, un spaţiu de informare, un centru video şi chiar o bibliotecă, ar urma să fie evacuată complet.

Occupy Wall Street : Apel urgent la acţiune pentru evitarea închiderii forţate

Manifestanţii de pe Wall Street au convocat o reuniune pentru vineri dimineaţă, într-o încercare de a evita evacuarea pieţei din Manhattan pe care o ocupă din 17 septembrie.

Mişcarea Occupy Wall Street a publicat pe site-ul său Internet un "apel urgent la acţiune pentru a evita închiderea forţată" a taberei instalate în piaţă.
   
"Veniţi alături de noi vineri, la ora 6.00, pentru o apărare nonviolentă în faţa evacuării", afirmă mişcarea Occupy Wall Street.
   
Textul reaminteşte că primarul oraşului New York, Michael Bloomberg a afirmat că piaţa va fi redeschisă după curăţenie, însă manifestanţii trebuie "să respecte regulile" care interzic, printre altele, camparea şi folosirea sacilor de dormit.
   
"Este modul lor de a închide #OWS ("Occupy Wall Street")", adaugă apelul.

Acţiunea de igienizare, compusă din trei etape a câte patru ore
   
Nota semnată de Brookfield Property, proprietarul terenului, precizează că, în ultimele trei săptămâni, "condiţiile din parc s-au deteriorat şi creează probleme sanitare şi de curăţenie care trebuie rezolvate".
   
Compania afirmă că igienizarea se va desfăşura în trei etape a câte patru ore, iar după încheierea acesteia, piaţa "va fi redeschisă pentru public, în vederea unei utilizări conforme cu regulile".
   
Documentul include şi regulamentul care trebuie respectat în parc şi care interzice, printre altele, camparea, utilizarea copertinelor şi a sacilor de dormit.
   
Manifestanţii pregătesc pentru sâmbătă o zi de protest masiv, cu o demonstraţie organizată în Times Square, pentru a marca ziua mondială de mobilizare lansată de site-ul 15october.net sub slobanul "Uniţi pentru o schimbare globală".
   
O altă manifestaţie, împotriva băncilor, este programată pentru ora 11.00, iar Occupy Wall Street intenţionează să se asocieze şi unui marş programat pentru ora 12, pentru a marca zece ani de la declanşarea războiului din Afganistan.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close