Antena 3 CNN Externe Manifestanţii din Hong Kong anunţă că se retrag din unele zone, înainte de expirarea ultimatumului

Manifestanţii din Hong Kong anunţă că se retrag din unele zone, înainte de expirarea ultimatumului

Manifestanţii din Hong Kong anunţă că se retrag din unele zone, înainte de expirarea ultimatumului
Sursa foto: Foto: therealsingapore.com
de M.Z.    |    05 Oct 2014   •   16:57

Manifestanţii prodemocraţie din Hong Kong au anunţat duminică seară, cu câteva ore înainte de expirarea ultimatumului pe care l-au primit din partea guvernului local, că se vor retrage din anumite zone ocupate, dar vor menţine presiunea asupra Executivului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Astfel, coaliţia prodemocraţie Occupy Central precizează pe contul ei de Twitter că manifestanţii care ocupă cartierul comercial din Mong Kok, situat în partea continentală a Hong Kong-ului, se vor alătura celor din Admiralty, cartierul din partea insulară unde se află sediile ministerelor.

De asemenea, în cartierul Admiralty o arteră importantă va fi redată circulaţiei pentru a permite angajaţilor să-şi reia activitatea la locurile de muncă.

Şeful executivului din Hong Kong, Leung Chun-ying, a dat sâmbătă manifestanţilor un ultimatum cerându-le să elibereze până luni principalele artere rutiere, în caz contrar autorităţile urmând să ia ''toate măsurile necesare pentru a restabili ordinea socială''.

Protestele începute cu zece zile în urmă au fost marcate de confruntări frecvente între manifestanţii prodemocraţie şi grupuri proguvernamentale, despre care protestatarii susţin că ar fi coordonaţi de triade, mafia chineză.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt demisia lui Leung Chun-ying, un sistem de vot mai transparent şi mai democratic, dar şi o mai mare descentralizare a regiunii autonome faţă de administraţia centrală de la Beijing

×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close