Antena 3 CNN Externe Manifestanţii egipteni, îndepărtaţi cu tunuri de apă din zona palatului prezidenţial de la Cairo

Manifestanţii egipteni, îndepărtaţi cu tunuri de apă din zona palatului prezidenţial de la Cairo

Manifestanţii egipteni, îndepărtaţi cu tunuri de apă din zona palatului prezidenţial de la Cairo
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Feb 2013   •   20:21

Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi focuri de avertisment pentru a dispersa manifestanţii care aruncau cocteiluri Molotov în jurul palatului prezidenţial de la Cairo, potrivit unui fotograf al AFP.
   
În afară de cocteiluri Molotov, protestatarii, adunaţi la apelul opoziţiei pentru a denunţa politica preşedintelui islamist Mohamed Morsi, au aruncat cu pietre în forţele de ordine.
   
Ciocniri sporadice au mai avut loc între forţele de ordine şi protestatari pe o stradă din apropierea pieţei Tahir din Cairo, nu departe de ambasadele Statelor Unite şi Marii Britanii, potrivit martorilor oculari.
   
Poliţia a tras cu alice, rănind cel puţin doi protestatari, care au fost evacuaţi cu o salvare, a precizat pentru AFP unul dintre martorii oculari.
   
Mii de persoane au protestat la Cairo şi în alte oraşe din Egipt, printre care şi Port-Said (nord-est), la apelul Frontului Salvării Naţionale (FSN), princpala coaliţie de opoziţie.
   
FSN cere încheierea "monopolizării" puterii de către Fraţii Musulmani, din rândurile cărora provine şi Morsi, numirea unui Guvern de uniune naţională, o revizuire a Constituţiei şi demisia procurorului general, numit de preşedinte.
   
Confruntările, care au început la 24 ianuarie, cu o zi înaintea celei de-a doua aniversări a revoluţiei populare care l-a înlăturat pe Hosni Mubarak de la putere, s-au soldat cu cele mai multe victime în zona Canalului Suez.
   

×
Subiecte în articol: proteste egipt
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close