Antena 3 CNN Externe Manifestări impresionante de ziua Reginei Marii Britanii VIDEO

Manifestări impresionante de ziua Reginei Marii Britanii VIDEO

Manifestări impresionante de ziua Reginei Marii Britanii VIDEO
Sursa foto: Foto: Youtube
11 Iun 2016   •   23:25

Londra petrece în acest week-end. Familia regală o sărbătoreşte pe regina Elisabeta care a împlinit 90 de ani. Suverana a fost însoţită de prinţul Philip atunci când a salutat de la balcon mulţimea. Ziua de naştere a reginei este pe 21 aprilie. Dar, in fiecare an, petrecerea este organizată vara.

A fost primul eveniment la care prinţul George şi Prinţesa Charlotte au apărut amândoi la balconul Palatului Buckingham şi au fost aplaudaţi de britanici.

Câteva mii de oameni au aplaudat-o pe regina Marii Britanii la Londra, care şi-a serbat oficial ziua de naştere. În fiecare an, Regina Elisabeta îşi serbează de două ori ziua. O dată pe 21 aprilie, ziua ei de naştere, şi următoarea în a doua sâmbătă din iunie, când vremea este favorabilă pentru desfăşurarea paradei numite "Trooping the colour".

Evenimentul, cu o tradiţie de 250 de ani, este un ritual ce avea loc înainte de plecarea trupelor la război. Aproximativ 1.600 de militari au mărşăluit prin faţa suveranei.

Regina Marii Britanii şi familia regală au mers apoi la palatul Buckingham. Îmbrăcată într-un costum verde aprins, Elisabeta a Doua a ieşit la balcon unde a fost ovaţionată. A fost şi prima oară când prinţesa Charlote, fiica lui William şi Kate, a stat alături de stră-bunica ei, la balconul Palatului Buckingham.

Festivităţile în cinstea reginei au început cu o zi înainte de paradă. Catedrala Sfântul Paul din Londra a fost neîncăpătoare pentru sutele de persoane care au luat parte la slujba oficiata în cinstea suveranei. Membrii familiei regale au fost în primele rânduri, iar la ceremonie au mai luat parte demnitari britanici şi străni, precum şi apropiaţi ai Casei Regale.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close