Antena 3 CNN Externe Manifestări violente în Venezuela. Mai mulți morţi şi răniţi înainte de alegeri - VIDEO

Manifestări violente în Venezuela. Mai mulți morţi şi răniţi înainte de alegeri - VIDEO

Manifestări violente în Venezuela. Mai mulți morţi şi răniţi înainte de alegeri - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
31 Iul 2017   •   00:01

Alegerile de duminică din Venezuela pentru o nouă Adunare Constituantă sunt marcate de violenţe soldate cu victime - morţi şi răniţi - transmit agenţiile internaţionale de presă. 

Un candidat a fost ucis în locuinţa sa sâmbătă noaptea, în sud-estul ţării, înainte de deschiderea urnelor, a anunţat parchetul. Mai multe persoane au pătruns în locuinţa din Ciudad Bolivar a lui Jose Pelix Pineda, un avocat în vârstă de 39 de ani, şi l-au împuşcat. Un alt candidat, Jose Luis Rivas, a fost asasinat, tot cu focuri de armă, pe 10 iulie, în timpul campaniei electorale, la Maracay, în nordul Venezuelei. 

La Cumana, în statul Sucre din nord-est, a fost doborât cu un glonţ, în zorii zilei de duminică, Ricardo Campos, lider al opoziţiei în vârstă de 30 de ani, au mai informat procurorii. 

În capitala Caracas, cel puţin poliţişti au fost răniţi de o explozie, duminică, în timpul unui protest antiguvernamental. 

Opoziţia venezueleană a chemat la boicotarea scrutinului şi a refuzat să desemneze candidaţi pentru Adunarea Constituantă, pe care o consideră o modalitate de consolidare a puterii preşedintelui Nicolas Maduro. În mai multe localităţi, inclusiv la Caracas, protestatarii au blocat străzi şi s-au ciocnit cu forţele de ordine, deşi guvernul a anunţat că perturbarea procesului electoral poate fi sancţionată cu până la 10 ani de închisoare. 

Protestele împotriva regimului socialist din Venezuela şi contramanifestaţiile s-au soldat, din aprilie, cu 115 morţi. Criza economică gravă prin care trece ţara a creat penurii de alimente şi produse de primă necesitate şi probleme în sectoare publice vitale, inclusiv în serviciile medicale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Venezuela morti raniti alegeri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close