Antena 3 CNN Externe Manifestaţie împotriva lui Putin, reprimată violent în oraşul Nijni-Novgorod

Manifestaţie împotriva lui Putin, reprimată violent în oraşul Nijni-Novgorod

Manifestaţie împotriva lui Putin, reprimată violent în oraşul Nijni-Novgorod
Sursa foto: Foto: thenational.ae
10 Mar 2012   •   22:45

Protestele împotriva lui Vladimir Putin continuă. Poliţia rusă a reprimat violent sâmbătă o manifestaţie neautorizată în oraşul Nijni-Novgorod, situat la 440 de kilometri est de Moscova, a anunţat un opozant, citat de AFP. De asemenea, 50 de persoane au fost arestate de autorităţi.
   
Aproximativ 1.000 de persoane au început să defileze în calm prin oraş, înainte de a fi dispersate violent de poliţie, cu lovituri de baston, a declarat un lider al mişcării de opoziţie Solidarnost, Konstantin Baranovski. "Este pentru prima dată după 2007 când un miting al opoziţiei este dispersat violent", a adăugat el.
   
Potrivit poliţiei, peste 40 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost de asemenea arestaţi la Sankt Petersburg, în cursul unui miting neautorizat menit să denunţe fraudele de la alegerile prezidenţiale din 4 martie, câştigate de Vladimir Putin. Între 200 şi 250 de persoane s-au reunit în piaţa Revoltei, înainte de intervenţia forţelor de ordine, potrivit unei jurnaliste AFP.
   
O altă manifestaţie împotriva lui Putin a avut loc şi la Moscova, fiind autorizată de Primărie şi reunind circa 10.000 de persoane conform poliţiei, sau 25.000 potrivit organizatorilor.


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close