Antena 3 CNN Externe Manifestaţie împotriva proiectului minier Roşia Montană într-un oraş ungar: "Lumea nu poate fi distrusă doar pentru că unele persoane vor să extragă aur"

Manifestaţie împotriva proiectului minier Roşia Montană într-un oraş ungar: "Lumea nu poate fi distrusă doar pentru că unele persoane vor să extragă aur"

Manifestaţie împotriva proiectului minier Roşia Montană într-un oraş ungar: "Lumea nu poate fi distrusă doar pentru că unele persoane vor să extragă aur"
de S.T.    |    03 Oct 2013   •   08:30

O demonstraţie a reunit câteva sute de participanţi în Szolnok, în centrul Ungariei, miercuri, aceştia protestând faţă de proiectul minier Roşia Montană din România, scrie Mediafax, citând MTI.
   
Ferenc Szalay, primarul oraşului, a subliniat că investitorii străini ar putea obţine acum licenţă pentru a deschide o mină care să folosească tehnologie similară cu cea folosită la Baia Mare în 2000, când au avut loc pagube fără precedent, în urma unei deversări de cianuri în râul Tisa, care traversează Ungaria.
   
El a declarat că cianura scursă în urmă cu 13 ani a poluat râul cu 100.000 de metri cubi de cianuri şi metale grele, provocând moartea a 1.214 tone de peşte. Ca rezultat, aproximativ 15.000 de persoane care trăiau direct sau indirect de pe urma râului şi-au pierdut locurile de muncă, a spus primarul.
   
Ferenc Szalay a adăugat că numeroase locuri de muncă depind de această mină de aur într-o ţară în care şomajul este o problemă, de asemenea, dar "lumea nu poate fi distrusă doar pentru că unele persoane vor să extragă 300.000 de tone de aur din acea regiune".

×
Subiecte în articol: Ungaria Rosia Montana
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close