Antena 3 CNN Externe Manifestaţie masivă anti-Brexit la Londra. Zeci de mii de britanici au ieșit în stradă

Manifestaţie masivă anti-Brexit la Londra. Zeci de mii de britanici au ieșit în stradă

Manifestaţie masivă anti-Brexit la Londra. Zeci de mii de britanici au ieșit în stradă
Sursa foto: FOTO:Twitter
de S.T.    |    19 Oct 2019   •   19:04

BREXIT. Zeci de mii de britanici - organizatorii susţin că ar fi fost peste o jumătate de milion - au manifestat sâmbătă în apropierea parlamentului de la Londra pentru a cere convocarea unui nou referendum privind Brexitul.

Manifestanţii, în fruntea cărora s-a plasat primarul laburist şi eurofil al Londrei, Sadiq Khan, au pornit într-un marş dinspre Hyde Park către sediul Camerei Comunelor, unde se desfăşura o şedinţă extraordinară a legislativului, chemat să se pronunţe prin vot asupra acordului de retragere din UE pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit săptămâna aceasta cu Bruxellesul.

Dar deputaţii au votat favorabil în cele din urmă un amendament prin care votul asupra acordului este amânat până la adoptarea legislaţiei de implementare a Brexitului.

Rezultatul votului ce amână adoptarea acordului de retragere din UE a fost primit de protestatari cu strigăte de bucurie.

Premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia nu UE nicio nouă amânare a Brexitului, deşi, potrivit opoziţiei, el ar fi obligat prin lege să facă acest lucru ca o consecinţă a adoptării acelui amendament.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Londra protest britanici
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close