Manifestaţii DE AMPLOARE la Moscova împotriva "ocupării" Crimeei

de G.S.    |    15 Mar 2014   •   14:18
Manifestaţii DE AMPLOARE la Moscova împotriva "ocupării" Crimeei Foto: ibtimes.com
Mii de ruşi manifestau sâmbătă la Moscova împotriva "ocupării" Crimeei şi politicii Kremlinului, la apelul unui comitet al opoziţiei, iar un miting al unor organizaţii naţionaliste apăra, concomitent, poziţia oficială, în apropierea Pieţei Roşii, relatează AFP, conform Mediafax.
"Pentru libertatea voastră şi a noastră!", se putea citi pe o banderolă purtată la defilarea opoziţiei, care a pornit de la Piaţa Puşkin către bulevardul Saharov (un fost disident sovietic) şi la care participau până la 20.000 de persoane, potrivit estimării unei jurnaliste AFP.
Poliţia a citat, la începutul defilării, aproximativ 3.000 de persoane.
"Nu vă atingeţi de Ucraina!", "Nu războiului!", se mai putea citi pe pancarte agitate de persoane de toate vârstele, care purtau steaguri ruse şi ucrainene.
"Eu cred că Crimeea înseamnă Ucraina, chiar dacă majoritatea oamenilor sunt ruşi. Ei trebuie să-şi rezolve problemele cu statul lor. Rusia nu are nimic a face cu acest lucru", a declarat o fostă învăţătoare, Ala, în vârstă de 71 de ani, care nu a dorit să-şi spună numele.
"Este un război, o ocupaţie, este inacceptabil din partea unui stat civilizat", a adăugat ea.
Manifestanţii au scandat "Nu puterii cekiştilor!" (membri ai serviciilor secrete), sau "Navalnîi!", numele principalului opozant al lui Vladimir Putin, plasat sub arest la domiciliu, la Moscova.
În acelaşi timp, câteva mii de persoane - 15.000, potrivit poliţiei - erau adunate în apropiere de Piaţa Revoluţiei şi Kremlin, la apelul unor organizaţii naţionaliste, agitând banderole pe care se puteau citi mesaje de susţinere faţă de politica lui Putin.
Numeroşi tineri purtau pe spate desene cu conturul fostei Uniuni Sovietice şi inspripţia "CCCP 2.0", o trimitere la o nouă URSS.
 

Parteneri
x close