Antena 3 CNN Externe Manifestaţii ecologiste în Belgia şi Suedia, înaintea summitului pe probleme climatice de la Bruxelles

Manifestaţii ecologiste în Belgia şi Suedia, înaintea summitului pe probleme climatice de la Bruxelles

Manifestaţii ecologiste în Belgia şi Suedia, înaintea summitului pe probleme climatice de la Bruxelles
Sursa foto: ecologie
29 Oct 2009   •   23:26

Sute de militanţi ecologişti au protestat în Belgia şi Suedia încercând să convingă Uniunea Europeană să aloce mai mulţi bani în lupta împotriva încălzirii climatice. Manifestaţia a avut loc cu ocazia summitului şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană care se va desfăşura joi şi vineri la Bruxelles, la care va participa şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Militanţii Greenpeace au protestat paşnic în Belgia timp de câteva ore. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că mai marii lumii au cheltuit milioane de dolari pentru salvarea marilor companii, dar nu dau aceeaşi importanţă climei.

O parte dintre oficialii europeni spun că nu îşi permit însă să investească sume atât de mari pentru lupta împotriva încălzirii globale, pentru că se află în mijlocul crizei economice.

Proteste au fost şi în Suedia. Militanţii au deversat 18 tone de cărbune german în faţa biroului premierului suedez. Oamenii vor să-l convingă pe oficialul suedez, a cărui ţară deţine preşedenţia Uniunii Europene, să ia o atitudine fermă cu ocazia reuniunii consiliului european de la Bruxelles.

Organizatorii protestului au explicat că au transportat cărbunele din Germania pentru a oferi o imagine în privinţa cantităţii arse de grupul Vattenfall la fiecare 20 de secunde la o centrală din Suedia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: manifestatii schimbari climatice
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close