Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente în Algeria: Peste 800 de oameni au fost răniţi

Manifestaţii violente în Algeria: Peste 800 de oameni au fost răniţi

Manifestaţii violente în Algeria: Peste 800 de oameni au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Ian 2011   •   13:37

Protestele care au început în Algeria miercurea trecută iau amploare. Cel puţin trei oameni au murit, peste 800 au fost răniţi şi 1.100 au fost arestaţi în ultimele zile, a anunţat ministrul algerian de Interne. Cu toate acestea, autorităţile încearcă să minimizeze amploarea manifestaţiei provocate de condiţiile economice şi de creşterea semnificativă a preţurilor, informează Le Figaro.

Printre persoanele care au murit în timpul protestelor se numără un bărbat de 32 de ani, care a fost ucis de o grenadă şi un tânăr de 18 ani, care a fost împuşcat mortal de un poliţist. În timpul protestelor, manifestanţii au incendiat clădiri ale primăriilor, bănci şi chiar şcoli.

În ciuda evoluţiei tragice a protestelor, autorităţile încearcă să minimizeze cauza politică a mişcării şi dau vina pe „grupările mafiote”. Într-o încercare de a micşora preţurile alimentelor de bază, autorităţile algeriene au suspendat taxele de graniţă, însă nu se ştie dacă această măsură va fi suficientă pentru calmarea populaţiei.

×
Subiecte în articol: proteste Algeria violenta
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close