Antena 3 CNN Externe Manifestaţiile continuă la Kiev, în aşteptarea demnitarilor străini care participă la o reunine OSCE

Manifestaţiile continuă la Kiev, în aşteptarea demnitarilor străini care participă la o reunine OSCE

Manifestaţiile continuă la Kiev, în aşteptarea demnitarilor străini care participă la o reunine OSCE
de M.T.    |    05 Dec 2013   •   10:30

În capitala Ucrainei, mii de manifestanţi au petrecut încă o noapte în stradă, pentru a susţine asocierea ţării la Uniunea Europeană.

Acţiunea de protest condusă de opoziţie a primit sprijinul miniştrilor de externe din Germania şi Canada şi al primilor trei preşedinţi pe care i-a avut Ucraina din 1991.

La Kiev începe, astăzi, o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa la care vor fi prezenţi numeroşi demnitari străini

Mai multe ţări occidentale şi-au exprimat deschis sprijinul pentru manifestaţiile din Ucraina, care continuă de aproape o săptămână.

Miniştrii de externe din Canada şi Germania, aflaţi la Kiev pentru reuniunea OSCE, s-au întâlnit cu liderii opoziţiei, care cer demisia actualului guvern.

„Uşa Europei rămâne mereu deschisă pentru Ucraina. Vrem ca Ucraina să fie «la bord», în Europa”, a afirmat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle.

Ministrul german a coborât chiar şi în mijlocul manifestanţilor din piaţa centrală a Kievului, alături de unul din liderii acestora, campionul de box Vitali Kliciko.

Mii de oameni au ieşit, ieri, din nou în stradă, în ciuda avertismentelor puterii, care a interzis organizarea manifestaţiilor.

Mai mult, presa scrie că Universitatea din Kiev a fost somată să furnizeze o listă a studenţilor care ar fi participat la protestele anti-guvernamentale din ultimele zile.

Opoziţia a primit, în schimb, sprijinul public al primilor trei preşedinţi pe care i-a avut Ucraina după redobândirea independenţei, în 1991.

Deşi rivali politici, Leonid Kravciuk, Leonid Kucima şi Viktor Iuşcenko îşi declară, într-o scrisoare deschisă, solidaritatea cu manifestanţii.

×
Subiecte în articol: Ucraina proteste Kiev Guido Westerwelle
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close