A fost postat pe internet. Ce scrie în ”manualul” ISIS

12 Ian 2016   •   15:58
A fost postat pe internet. Ce scrie în ”manualul” ISIS Foto: pixabay.com

Un manual postat pe internet de rețeaua teroristă Stat Islamic (ISIS) îi învață pe aspiranții la jihad din Occident cum să evite să fie identificați de forțele de securitate în timp ce își pun la cale atacurile, instrucțiunile mergând până la renunțarea la bărbi, purtarea de haine în stil occidental și chiar de cruciulițe creștine la gât.

Manualul are 58 de pagini și poartă titlul ”Ghid de siguranță și securitate pentru mujahedinul lup singuratic”, informează marți agenția macedoneană MIA, potrivit agerpres.ro.
 
”Nu este nicio îndoială că astăzi, în epoca lupilor singuratici, frații din Occident trebuie să știe unele lucruri importante despre siguranță pentru a-și asigura succesul operațiunilor. Noi credem că mulți frați nevorbitori de arabă îl vor considera interesant și îl pot aplica în operațiunile lor binecuvântate. Dacă puteți evita să purtați barbă, qamis (tunică), să folosiți miswak (periuță de dinți tradițională) și să aveți o carte de dhikr (rugăciune musulmană) la voi, este mai bine. Vă este permis să purtați lănțișoare cu crucea creștină. Așa cum știți, creștini sau chiar occidentali atei cu trecut creștin poartă cruciulițe la gât. Însă nu purtați cruciuliță dacă aveți nume musulman pe pașaport, pentru că poate părea ciudat”, se spune în ghid.
 
Acesta mai include recomandări despre unde pot fi ascunse pașapoarte false și despre folosirea cluburilor de noapte cu muzică asurzitoare, considerate cele mai bune locuri pentru ”a discuta în secret detaliile unei operațiuni”.
 

x close