Antena 3 CNN Externe Maraton de vaccinare în Noua Zeelandă. 2,5% din populație a fost imunizată într-o singură zi

Maraton de vaccinare în Noua Zeelandă. 2,5% din populație a fost imunizată într-o singură zi

Noua Zeelandă a vaccinat sâmbătă cel puţin 2,5% din populaţie în cadrul unui maraton prin care guvernul şi-a propus să accelereze inoculările împotriva COVID-19, conform datelor preliminare ale Ministerului Sănătăţii.

Maraton de vaccinare în Noua Zeelandă. 2,5% din populație a fost imunizată într-o singură zi
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    16 Oct 2021   •   12:31

Maratonul de vaccinare, denumit 'super sâmbăta', viza administrarea a cel puţin 100.000 de doze pe parcursul zilei şi apropierea de ţinta de 90% din populaţie vaccinată.

Punctele de vaccinare au inclus unităţi mobile, centre comunitare, cabinete ale medicilor de familie, farmacii, dar şi restaurante fast-food şi parcuri, unde au fost puse la dispoziţie muzică live, mâncare şi băutură.

Celebrităţi, cântăreţi pop şi politicieni s-au alăturat eforturilor de a încuraja locuitorii să se vaccineze. La Auckland, 300 de persoane au cumpărat bilete pentru a se vaccina la bordul unui avion Air New Zealand Boeing 787 Dreamliner.

Până seara au fost administrate 124.669 de doze, într-o ţară cu 4,9 milioane de locuitori

Noua Zeelandă s-a menţinut în mare parte liberă de coronavirus în timpul pandemiei până la apariţia unui focar al variantei Delta la mijlocul lunii august.

62% dintre neo-zeelandezi sunt vaccinați cu schema completă, iar 83% sunt vaccinați cu cel puțin o doză.

Obiectivul actual al guvernului este ca, vaccinând o mare parte din populaţie, ţara să trăiască cu COVID-19, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close